Support

Admin Tools

#21657 joomla 1.5.26 php 5.4.21 what can i do?

Posted in ‘Admin Tools for Joomla! 4 & 5’
This is a public ticket

Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.

Environment Information

Joomla! version
n/a
PHP version
n/a
Admin Tools version
n/a

Latest post by nicholas on Tuesday, 09 December 2014 02:07 CST

spyone
 i know... this php and joomla version can't mix with admin tools. I got the internal server error after migrating into new hoster φιλοξενος.When renaming the admin tools components worked. i want to have this but is very difficult (or imposible to upgrade) My database is 360mb what can i do?

nicholas
Akeeba Staff
Manager
Γεια σου Σπύρο,

Έχουμε παλαιότερες εκδόσεις του Admin Tools οι οποίες τρέχουν σε Joomla! 1.5 όπως μπορείς να δεις στην σελίδα συμβατότητας. Όσον αφορά στην PHP 5.4 θα δεις ότι ισχυριζόμαστε πως δεν την καλύπτουμε για την έκδοση 1.5 του Joomla!. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επίτρεψέ μου να εξηγήσω.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Admin Tools 2.2.12 στο site σου, αρκεί να θυμηθείς να θέσεις την Αναφορά Σφαλμάτων σε Καμία στις Γενικές Ρυθμίσεις του Joomla!. Αν δεν το κάνεις θα δεις πολλά μηνύματα deprecated και notice τα οποία δεν έχουν καμία επίδραση στην λειτουργία του προγράμματος, απλώς είναι ενοχλητικά και δύνανται να σε μπερδέψουν. Γι' αυτό τον λόγο δεν εμφανίζεται η έκδοση 2.2.12 επισήμως συμβατή με την PHP 5.4.

Επιπλέον να σου θυμίσω ότι το Joomla! 1.5 έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του πάνω από ένα χρόνο και το Joomla! 2.5 φτάνει στο τέλος της ζωής του αύριο, 10 Δεκεμβρίου 2014. Θα συνιστούσα να βρεις το χρόνο να μετατρέψεις το site σου σε Joomla! 3. Το ξέρω ότι έχει δυσκολίες· το δικό μας site έχει περάσει από Joomla! 1.0, 1.5, 1.7, 2.5, 3.2, 3.3. Η μετατροπές από 1.0 σε 1.5 και 1.5 σε 1.7 δεν ήταν στρωμένες με ροδοπέταλα. Όμως η μετατροπή από 2.5 σε 3.2 και έπειτα σε 3.3 ήταν περίπατος στο πάρκο: ένα κλικ, μικρές αλλαγές στο template, όλα έτοιμα. Τώρα θα μου πεις γιατί να ασχοληθείς τώρα; Γιατί τώρα υπάρχουν ακόμη τα εργαλεία για να μεταβείς από Joomla! 1.5 σε 3.3. Σε 1-2 χρόνια δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει καν έκδοση της PHP στην οποία να τρέχουν και το Joomla! 1.5 και το Joomla! 3.x/4.x, άρα δεν θα έχει κανέναν απολύτως τρόπο να κάνεις την μετάβαση. Φαντάζομαι δεν θες να χάσεις όλα τα δεδομένα σου, σωστά;

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

spyone
Κατ’ αρχήν καλημέρα
Ευχαριστώ για την άμεση σου απάντηση και την προτροπή σου για αναβάθμιση.
Δοκίμασα το akeeba backup από το 1,5 στο 2,5 αλλά δεν δούλεψε. Ενώ είπε ότι έκανε την δουλεία τελικά το 2,5 καταστράφηκε. Δεδομένου ότι δεν είμαι ειδικός στις αναβαθμίσεις joomla μήπως σου βρίσκετε κάποιος οδηγός ( ελλ-αγγλ) για την αναβάθμιση που θέλω να κάνω? Πρέπει να έκανα κάποια λάθη κατά την διαδικασία αν και το akeeba backup δεν ανέφερε τίποτα . Η βάση του 1,5 είναι περίπου 300mb και προφανώς δεν θέλω να την χάσω.
Βασικά τώρα θέλω να δοκιμάσω το jupgradepro …δεν ξέρω πως θα πάει.

nicholas
Akeeba Staff
Manager
Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Akeeba Backup για να κάνεις αναβάθμιση. Το Akeeba Backup παίρνει ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ολόκληρου του site σου. Χρειάζεσαι ένα τελείως διαφορετικό component όπως το jUpgrade ή το SP Upgrade. Δες εδώ: http://extensions.joomla.org/extensions/migration-a-conversion/joomla-migration

Η ιδέα είναι ότι θα πάρεις backup του Joomla! 1.5 site σου πριν την αναβάθμιση, σε περίπτωση που η αναβάθμιση αποτύχει. Την ίδια την αναβάθμιση θα την κάνει το migration component, π.χ. το SP Upgrade.

Για περισσότερες και πολύ λεπτομερείς πληροφορίες δες τα εκπληκτικά βίντεο που έφτιαξε ο συνιδρυτής του Joomla! Brian Teeman για την SiteGround στην διεύθυνση http://www.siteground.com/tutorials/joomla-video/migrate-joomla15-to-joomla3/ Είναι ο πιο πλήρης οδηγός που θα βρεις στο Internet.

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

Support Information

Working hours: We are open Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EET / EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets outside of our working hours, but we cannot respond to them until we're back at the office.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!